• Zondagvoormiddag rit met het slijpend wiel Lille 70.63km

  Deze ochtend met een 12-tal clubleden gestart voor ons zondags ritje. Lille, Witgoor Dessel, Lille. 28.5 km/u gemiddeld. Bij het keerpunt wind op de kop. Het was lekker fris op de fiets. Mijn linkerheup wil niet mee. Ik was heel blij de rit te kunnen uitrijden en lekkere koffie te kunnen drinken in de Crawaett, ons nieuw clublokaal.

  Dank mannen en vrouwen, dat ik mee kon aansluiten. Zelf voelde ik mij een beetje een buitenbeentje van de groep.

 • Zaterdagnamiddag ritje 57km na 30 jaar gevierd in het onderwijs

  Gisterenavond werd ik samen met vier andere collega's gevierd om onze jaren onderwijskunde aan het college van de Voorkempen in Schoten.

  Ik een krantenkatern werden onze deugden en deugnieten streken gedemonstreerd. Ik citeer " Fietsen: Waar techniek, gezondheidszorg en religie samen komen."

  Je rijdt met een groep gelijkgezinden de halve kempen rond, drinkt een afsluitende pint en klaar is Kees. Een wielertoerist is zich sterk bewust van het technische aspect. Het gerucht gaat dat hij zelfs met een slijpend wiel rijden grote ritten maakt, alhoewel dit enigszins overdreven lijkt. Ten tweede is dat fietsen een essentieel onderdeel in de gezondheidszorg van de gevierde: zonder fietsen zou hij de man niet zijn die hij geworden is. Ten derde : als godsdienstleraar beseft Georges ook de religieuze functie van dat fietsen:zo fietste hij zich enkele jaren geleden een behoorlijke aflaat bij elkaar door helemaal naar Santiago de Compostella te rijden. Voor Georges is fietsen dan ook niet zomaar een hobby'tje; het is een levenshouding die lichamelijke en geestelijke gezondheid stimuleert en die de weg naar de verlossing opent. Tot zover een extract uit de speech van Jan. 

  Dus van namiddag kon ik er niet aan weerstaan, om getooid met het mooie cadeau, een nieuwe racehelm, een toerke te fietsen.

  Ik reed aan een gemiddelde van 26km/u. Lier, Viersel, Grobbendonk, Vorselaar, vispluk, Poederlee, Lille( Koffiepauze bij de Crawaett). Vorselaar, Grobbendonk, Viersel, Lier.

  Morgen is het in Lille Jaarmarkt. Wat zal het geestelijke nat weer rijkelijk vloeien en zullen de vriendschappen weer aangehaald worden.

   

 • Zondag voormiddag rit solo 55km

  Deze ochtend bij -3°C vertrokken met de racefiets. Prachtig opkomende zon. 

  Lier,Viersel,Grobbendonk, Vorselaar, Lille (Koffie en sociale tijd bij de Crawaett). Ze hebben op dit ogenblik al terug één Belgisch kampioene bij de dames, Proficiat Sanne Cant. Vorselaar, Grobbendonk, Viersel Lier.

  Gemiddelde snelheid 25km/u. De rug laat zich nog voelen, maar het is dragelijk. Hopelijk kan ik snel terug aansluiten bij de rit van de club. Geduld en opbouw zijn prachtige woorden.

 • Zaterdagnamiddag ritje met de MTB 33km

  Deze middag met regen toch vertrokken voor een eerste probeersel met de MTB.

  Lier, vremde, wommelgem, wijnegem, via het kanaal tot Oelegem (Plat gereden van voor), Broechem, Lier.

  22km/u gemiddeld. Traag gereden. OP het einde voelde ik zeer goed mijn rug.

  Oefenen op beterschap. Ik ben al heel tevreden na één week revalidatie.