• Nieuwjaarswensen 2013

  Tijdens een deel van het voorbije zwerfjaar hebben we mogen genieten en proeven van diep en innig geluk binnen ontmoetingen met mensen. Anderzijds hebben we aan dat samen zijn ook verdriet ondervonden. Mensen kunnen bij elkaar heel wat oproepen aan geluk en liefde, maar ook aan pijn en verdriet. Tijdens de laatste maanden hebben we hoopvolle mensen mogen ontmoeten en vreugde mogen ervaren tijdens het sporten en de hobby's.

  De wereld is een grillige massa aan het worden. De media nemen een belangrijke plaats in, in de manier waarop ze hierover berichten. Er mag niets gebeuren of fracties van seconden later worden we overspoeld met beelden en verslaggeving. Een wereld als een dorp, een beetje een sensatiedorp.

  Macht, bezit en aanzien staan in schril contrast met bezuinigingen, herstelplannen, armoede, uitbuiting van mansen. Gelukkig of spijtig maar de natuur, laat zich horen. Arm en rijk ondergaan hetzelfde lot. De sterkte van de natuur heeft het laatste woord, op deze planeet.

  Waar vinden we rust ondanks de drukte? Waar kunnen we God als tochtgenoot in dit alles op het spoor komen?

  Enerzijds is het goddelijke soms ver weg, als we de extremen zien en de resultaten van dit alles.

  Anderzijds bespeuren wij een toenadering en overleg tussen de verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen.

  We kunnen gelukkig God vinden in de mensen van goede wil, die werken aan deze wereld, kortbij en veraf.

  We hopen dit jaar, dat de mens meer geloof in zichzelf mag vinden en dit samen met anderen.

  Wij wensen de mensen voor het komende jaar meer bewustwording toe, in verband met de sterkte en kracht van de natuur.

  Wij geloven dat de bewoners van onze planeet geen andere keuze hebben dan door samen te werken aan dit prachtige project van vrede en welzijn voor iedereen.

  Wij wensen iedereen in zichzelf en samen met anderen veel genegenheid, begrip, liefde en geborgenheid toe in 2013.

  Lier

  1 januari 2013

  Georges Wyns

 • Zondagsrit met het slijpend wiel Lille 67,380 km

  Deze ochtend om 8.30u aangezet met 17 clubleden voor een fietstocht op de weg. Een mengeling van MTB en race fietsen. Hoed af voor de MTBers op de weg. Stevig vertrek tegen 33km/u. 

  Lille,Vorselaar,Wechelderzande,zoersel,Oostmalle, Westmalle, St Jozef, Oud Turnhout, Beerse, vosselaar, Lilse bergen, Gierle, Lille.

  De wind stond soms pal op kop, soms wind mee of van op zij.Wij haalden een gemiddelde van 30km/u gemiddeld en hadden een klein oponthoud in Beerse door een lekke band.

  Na de rit onze dorst gaan stillen bij de Torsten, gezellig kunnen bijpraten. Een nieuwjaarsbrief was er net niet bij. Morgen de laatste dag van 2012. Zet 2013 Leuk in en tot een volgende rit.

 • Woensdag ochtend MTB rit 41km Poederlee.

  Deze ochtend om 8u aangezet voor een MTB-rit Vertrekkend vanuit poederlee en door de bossen en paadjes van Lille, wechelderzande en Gierle. Mooie tocht. Traag gereden. De clubleden laten voorgaan. Ik ben geen krak in het bos, maar traag gaat ook.

  Ik haalde 17km/u gemiddeld.

 • Maandagrit 100.17 km

  Gisteren wegens de regenval niet kunnen fietsen, dan maar een grote wandeling gemaakt om groot lille.

  Vanochtend vertrokken voor een rit met de koersfiets. Lier, Koningshooikt,Putte, Beerzel,Schriek,Keerbergen,  Tremelo, Groot-lo, Westmeerbeek, Zoerle-parwijs,Oosterwijk,Noorderwijk, Herentals, Engels kamp, Vorselaar, Sus pad, Poederlee, Lille (tielenbaan), (In het Pc Koffietijd), Vispluk,Vorselaar,Pulle, Viersel, Lier.

  Droog weer. Wind tegen in het begin en het einde. Leuk fietsen. 26.4km/u Gemiddeld.

  Woensdag MTB in poederlee. Hopelijk droog weer. De velden en de waterlopen staan zwanger van het water.

  Fijne Kerstavond aan alle mensen van goede wil. Geniet van het samenzijn.

    • Zondagsrit op de weg (stoop , slp wiel) 64km

  Deze ochtend om 9u in Wechel vertrokken met 13 man, voor een ritje met de koersfiets. Spijtig dat sommigen geen slijklappen hebben gemonteerd. We zagen er nogal modderig uit na de rit. Toch gezellig. Wechel, zandhoven,schilde, oelegem, wijnegem,viersel, grobbendonk,herentals, sus pad, tielenbaan, PC Lille. Thx jarigen voor de traktaties. Gemid snelheid 28km/u, Max 36km/u.

  Tot volgende week, bij goed weer voor de tijd van het jaar.

 • zondagsritje met MTB in Lille (24km)

  Vorige zondag een klein ritje gedaan in Lille met de MTB van 24km. Het ging wel goed. Alles goed vuil na afloop en lekker fris. De koffie deed na afloop deugd in het PC. De rest van de week mijn werkkilometers gereden met de MTB. s'Morgens en s'avonds met licht fietsen. Komt daar nog sneeuwval bovenop. Sneeuw brrr, echt niets voor mij.