• Woensdagnamiddagritje 58km

  Deze namiddag bij een stralende zon en ondanks rugspierpijn, vertrokken voor een ritje via Viersel,grobbendonk,herentals,vorselaar,herentals,sus pad,poederlee,lille (koffietijd bij de crawaet), vorselaar, pulle,viersel, Lier.

  27km/u gemiddeld. Leuk fietsen, gezien de tijd van het jaar.

  Vanavond nog een helloween wandeling.

 • Zondagsritje MTB met slijpend wiel Lille.

  Deze ochtend om 7.20u samen met 13 clubleden vertrokken aan den torsten voor een ritje richting zoersel (12km). Ingeschreven. Lekker fris -4°C. Tot bijna aan de bevoorraading kunnen volgen. Dan de groep kwijtgespeeld en tot aan de bevoorrading gereden. Alleen verder, de toer van de 28km gevolgd. Rustig aan gereden aan 20km/u. Op twee kilometer van het einde, foutieve pijl gevolgd, zodoende terug herstart met de toer van 28km en gereden tot Wechel, daar de grote baan genomen naar Lille. Omgekleed in de camper en samen met de clubleden iets gaan drinken bij de crawaet.

  Gelukkig was het zonneke van de partij en was het zicht op de natuur bewonderenswaardig. Tot volgende zondag en hopelijk kan ik volgen tot aan de bevoorrading, om dan op eigen tempo het juiste parkoer uit te rijden.

 • Zaterdag voormiddag ritje (60km)

  Deze ochtend aangezet voor een ritje. 60km gereden, Lille, Gierle, turnhout,oud-turnhout,Grens met Nederland,turnhout,vosselaar,lillse bergen, lille, Bij het pc een koffie gaan drinken. Ter hoogte van Gierle ten val gekomen op een houten brugje. Toch verder gereden. Op het scheenbeen staat een bultje. Vanavond dansen we dit er van af op het teerfeest.

 • Zondagsrit (laatste rit van seizoen) alleen gereden 68km

  Na de regenbuien van gisteren. Het stemmen met potlood in Lier. later gestart met een fietstocht, in de kleuren van het slijpend wiel Lille. IK reed over Viersel,grobbendonk,herentals (lu fabriek),vorselaar, sus Pad, tielenbaan, Den torsten. Bij den Torsten waren de clubleden al aangekomen van hun rit en kon ik aanschuiven voor een soepje en koffie. De B-ploeg was op hun alternatieve wijze, met de gewone fiets, hun afscheid aan het vieren van het wegseizoen. Of ze vroeg thuis gaan zijn weten ik niet, maar ik vermoed dat dit zal uitlopen in nog lang en gezellig vieren. Ik reed alleen verder naar de "crawaet", waar ik op het zonnige  terras, wat verder kon genieten van mijn tocht. Na mijn vochtinname ging het richting vorselaar,pulle,viersel en terug naar Lier.

  Ik zal het wegfietsen missen in de komende maanden samen met de clubleden. Vanaf volgende week start het MTB seizoen. Iets minder aan mij besteed, Toch ga ik trachten om enkele toertochten mee te fietsen. Bij mooi weer kies ik om alleen te fietsen op de weg. Ik kijk nu al uit naar het volgende wegseizoen in maart.

  Komende zaterdagavond hebben we dan ons jaarlijks teerfeest met de clubmaatjes. Fijne start van de werkweek morgen en tot aan de feesttafel op zaterdag, om lekker te eten en te dansen. 

 • Zondagsrit met slijpend wiel Lille 91.28km

  Deze ochtend onder de leiding van Remi en 24 clubleden vertrokken voor ons zondagsritje. De gemid temperatuur bedroeg 5.1°C. Lille, wechelderzande, vlimmeren, st Jozef Rijkevorsel, wortel, Ulicoten,strijbeek,Rijsbergen,zundert,Brakem, Rijkevorsel, vlimmeren, wechelderzande, Lille.

  We werden bij den Torsten getracteerd met balletjes en warme krieken. De dorstige werden gelaafd.

  880 cal verbruikt, 30.9km/u gemid, 112 bpm hartslag gemid.

  Leuke rit, met aangename babbels .

  Volgende week de laatste wegrit van het seizoen.

 • woensdagvoormiddag regenvol fietsritje 36km

  Deze ochtend mijn camper binnengebracht bij Dicar (Geel) voor herkeuring. De terugrit naar lier gereden aan een gemid van 26km/u. Veel wind op de zijkant op het albertkanaal. Wind op kop aan het netekanaal. De regen en de wind maakten de rit moeilijk, vooral na het fietsongeval van gisterennamiddag met de MTB.

  Morgen fiets ik s'morgens naar Schoten en na de schooltijd naar Geel. Hopelijk heb ik dan de wind in de rug en weinig regen, alhoewel ze bakken water voorspellen.

  Fijne avond en morgen de wind in de zeilen.