• Donderdagrit 125km

  Deze morgen vertrokken voor een rit vanuit Lier, koningshooikt,beerzel,schriek,tremelo, werchter (alle weiden waren bezet door kamperende festivaljongeren. Eens een ander zicht), betekom,gelrode,nieuwrode (rot), aarschot, rillaar,messelbroek, testelt, weefberg, blauberg, 3eiken, westerlo,tongerlo,olen, wolfstee, herentals, herentals,vorselaar,poederlee, lille (colamoment in het pc), vorselaar (plein), pulle,viersel,lier.

  Gemid snelheid 26.2km/u, 343 hoogtemeters,127 gemid hartslag bpm, Gemid fietscadans 67 rpm, 26°C.

 • Zondagsrit weekend slijpend wiel 121km

  Vanochtend  om 8.30u vertrokken vanuit Nazareth naar lille, onder de leiding van Ludo M.

  27 leden reden de hele dag in de gietende regen en we stopten 10 keer, om lekke banden te herstellen.

  Goeie rit. Niets van de omgeving gezien. Mijn gps verzopen. Krijg er geen leven meer in. Vandaar dat ik de route niet kan herstellen en op het blog zetten.

  Nazareth, Semerzake, Gavere, wetteren,gijzegem,lede,baasrode,dendermonde,willebroek, puurs,st amands, walem,mechelen,lier,viersel,pulle,vorselaar,lille is alles wat ik mij herinner. Ik verbruikte vandaag 4357 cal.

  We reden de voorbije drie dagen 427.26km. aan een gemid van 26.4 km/u. Max snelheid 58.4 km/u.

  Het was een fijn fietsweekend. Dank aan al mijn fietsmaatjes. Hotel de Valk was zeer verzorgd. De afsluiter bij den Torsten , vidé met frietjes viel geweldig in de smaak.

  Tot volgende zondag.

 • Zaterdagrit weekend slijpend wiel Lille 122.63km

  Deze ochtend om 8.30 vertrokken met 25 leden van het slijpend wiel lille, onder de leiding van Geert D.Bijna alle hellingen van de ronde van Vlaanderen onder de wielen gekregen. Veel kasseistroken. Kattenberg,wolvenberg,kwaremont,taaienberg.... en vul maar aan.
  Mooi weer,droog en minder wind dan gisteren.
  Leuke rit.
  122.63km plus 3km naar hotel. rijsnelheid 24.5km/u. Gemid snelheid 19.4km/u. Hoogtemeters 1266m. Gemid temp 19.4 °C.
  Voor mezelf een uitdaging. Bergop op kasseien en afdalen op kasseien. Leuke rit.
  Morgen terugrit naar Lille.

 • Vrijdagrit van het slijpend wiel 179.38Km

  Deze morgen gestart om 7.30u voor onze eerste rit van het weekend met 25 leden,van het slp wiel. Lille, vorselaar, herentals, herenthout, itegem,booischot,heist op de berg,tremelo,werchter,leuven,herent, everberg (eerste helling), overijse, terhulpe,zoniënwoud, ukkel,alsemberg, bruine put, lot, st pieters leeuw, elingen,lennik,gooik (middagmaal), oetingen,brakel, molenberg (moeilijke kassei, onderuit gegaan), zwalmstreek, hotel de valk nazareth.

  1200 hoogtemeters, 3044 cal verbruikt, gemid snelheid 26km/u, gemid hartslag 120 bmp.

  leuke rit onder de leiding van Ludo Michiels.

 • Woensdagrit 84km

  Vandaag na de werkkilometers Lier- schoten  vertrokken richting st job, Teruggedraaid naar schoten,wijnegem,oelegem, viersel (koffiepauze),grobbendonk,pulle,vorselaar,lille,poederlee (theepauze), herentals,grobbendonk,viersel,lier.

  84km met een gemid snelheid van 27.8km/u. Gezellig kunnen rijden. Droog en soms wind tegen. Vanaf herentals tot lier wind mee.

  morgen rust op de fiets. Vanaf vrijdag fietsdriedaagse met het slp wiel.Hopelijk valt het weer mee. Aan groepssfeer zal het niet ontbreken.

 • Zondagsrit met slijpend wiel lille 116.80km (totaal 120km)

  Deze ochtend, na een verstoorde nachtrust, om 7.30u aangezet met 32 clubleden en onder de leiding van Ludo M, voor de laatste oefensessie voor het weekend van het slp wiel weekend.

  Droog weer. Een beetje zon. wind tegen. 16°C gemid.

  Lille,poederlee, herentals (lu fabriek), Wolfstee,noorderwijk,morkhoven, hulshout,begijnendijk,aarschot,gelrode (staf plat gereden),nieuwrode,st pieters rode,linden,chartreuse (2X), wijnbergen,st gertrudisbos,holsbeek,rotselaar,wezenmaal,betekom,begijnendijk,pijpelheide,zonndeschot,

  hallaar,itegem, herenthout (steven heeft een aanrijding met fietsend kind, aan de foutieve kant van de weg,pijnlijke heup,voorwiel fietsende kind stuk),grobbendonk,zegbroek,wechelderzande, brouwketel- torsten.

  Geeindigd in de krawaet (la chouffe van het vat is een goed bier).

  116.80 km. 28.8 gemid, MAX 57.8km/u. 531 hoogtemeters,1458 cal verbruikt. gemid hartslag 101 bmp, Max hartslag 138 bmp.

  Thx Ludo voor dit mooie ritje. Het waren heel wat heuvels. Goeie voorbereiding om volgende vrijdag om 7.30u te starten met de rit van 179km naar Deinze.

  Ben benieuwd naar het traject doorheen mijn geboortestreek " het pajottenland". de heuvels zullen elkaar in snel tempo opvolgen.

  Ik duim voor iedereen voor een veilige en aangename rit samen.

 • Zaterdagrit 140km met ultima squadra en slp wiel Lille

  Vanochtend om 8u aangezet met 13 man voor een rit met Squadra en slp wiel lille. Van lille naar Vosselaar, Lille,Hoekenschot,De zegge,Oevel,Geneinde,Tongerlo,Westerlo,drieeiken,blauberg,langdorp,Aarschot,messelbroek,testelt,blauberg,veerle

  oosterlo,stelen,larum,lichtaart,tielen, lille.

  We zijn gestart met regen en natte banen. Het tempo lag voor mij hoog genoeg.Soms reed ik 38km/u. Jan plat gereden. Twee bevoorradingen. Het was aangenaam samen rijden. Toch heb ik de rit niet helemaal uitgereden. In tielen heb ik gekozen om de groep te verlaten en niet meer terug mee te rijden tot vosselaar. Jammer, maar het kaarsje was uit.Toch dank maten om te mogen meerijden in het wiel. Het is een lust om jullie te zien rijden.

  Ik heb 1958 cal verbruikt. Rijsnelheid 31km/u gemid. 385 hoogtemeters. Gem hartslag 129 BPM, max hartslag 155 BPM. Gemid temp 16.3°C.

  Morgenochtend clubrit met het slp wiel, vertrek om 7.30u.