• 31 12 07

  Laatste dag van 2007.

  Deze morgen 1u14' gelopen. 3' inlopen , 3' uitlopen, 1u08' op 3x de vest (4,2 km). Het ging traag na een 1/2 week verkoudheid. Toch tevreden. Vannamiddag een stevige wandeling.

  Vier op een aangename manier het einde van 2007 en start op een zalige wijze 2008.

  Thx voor het lezen van mijn korte bedenkingen.

  Het gaat jullie goed...

 • 30 12 07

  Laatste zondag van 2007.

  Vanochtend een wandeling gemaakt op de vest. Een mooi waterzonnetje als gezelschap. Ik bemerk heel wat joggers en dat doet deugd. Ik hoop dat ze het volhouden om te blijven joggen in 2008. Ik ga dat ook proberen. Vannamiddag maak ik nog een fijne wandeling.Verlegen

 • 29 12 07

  De voorbije dagen niet kunnen trainen wegens een verkoudheid.

  Het gaat jullie goed sport-lievelingen en maak er een fijn laatste weekend van in 2007.

 •  

  Gisteren Kerstdag genoten van allerlei lekkers en het weerzien van Familie.

  Vandaag gepoetst. 3x de vest gelopen in 1.05. Het gingSmile redelijk na de maaltijden en drankjes gisteren.

  Vanavond rust.

  Voor alle liefdevolle mensen Bij het begin van een nieuw jaar is het mijn gewoonte om even stil te staan.Wat heb ik als mens ervaren, gezien en opgenomen?Eén van de woorden dat té vaak gebruikt is en wordt, is het woord ‘love’, ’liefde’,  ’houden van’. Het is misschien wel het meest misbruikte woord dat er is: kinderen houden van choco. Mensen houden van bloemen, bomen of dieren. Niemand weet eigenlijk precies wat het inhoudt. Houden van is: iets dat minder volmaakt is, met geestdrift aanvaarden.Het houdt de bereidheid in om onvolmaaktheid te accepteren. Alleen door met open armen en zonder minachting dat wat minder dan volmaakt is te aanvaarden, tonen we ons vermogen om lief te hebben. In deze wintermaanden is licht en warmte schaars. Je moet je tevreden stellen met wat er is. Een eerste opdracht voor ons in het nieuwe jaar, zou kunnen zijn: van de mensen houden, ook al zijn ze niet perfect. Anders zou het kunnen dat je een eenzaam en onbevredigd leven leidt. Een tweede opdracht is: we moeten onszelf aanvaarden en liefhebben. Als we eerlijk over onszelf nadenken, kennen we onze tekortkomingen, onze gebreken. Leer jezelf respecteren. Denk eens iets goeds over jezelf. Dat kan je ertoe brengen om jezelf en anderen lief te hebben, ondanks jouw en hun tekortkomingen. Ten derde: leer van de wereld houden. Tracht je best te doen voor het milieu, je omgeving, je straat. We hebben maar één wereld. Het is onze opdracht deze mooi en liefdevol te maken, te scheppen. Kom naar buiten en kijk naar het positieve. Ten vierde: liefhebben, dat is de dingen en mensen met twee soorten ogen bekijken: het oog van het heden en het oog van de toekomst. Niet alleen zien naar wat iemand is, maar wat hij zou kunnen  zijn. Liefde houdt niet in dat je de ogen sluit voor de fouten van de ander, maar dat je ze duidelijker ziet, omdat je beter kijkt en van de ander houdt. Tenslotte zijn we geroepen om het leven lief te hebben. Het ergste is zeggen: het leven is zinloos. Dat is het niet! Ik hoop dat je kunt houden van het leven, zoals het is. Wij zijn niet volmaakt, dat wil zeggen: dat het nooit af is. We kunnen veranderen, iets nieuws leren. Kies dit jaar om lief te hebben, wat onvolmaakt is, liever dan te jagen naar volmaaktheid.Kies voor het leven, hoewel het vaak moeilijk is.Kies voor de mensen, want zonder de ander gaat het niet.Kies ervoor om dit nieuwe jaar te aanvaarden met zijn goed en kwaad en met alle dingen die mis zullen lopen. Dankbaar zijn en hopen dat het beter zal meevallen dan gedacht. 
 • 24 12 07

  Vanochtend vroeg wakker, maar vakantie en dus blijven soezen.

  Vannamiddag samen met Erik 3x de vest gedaan aan 4'45/km. 5' inlopen, 5' uitlopen, strechen. Douchen en relaxen. De Kerstavond alleen inzetten met het luisteren naar gepaste muziek. Wat hapjes, soepje en een warme schotel. Koffie en koekjes. 

  Hopelijk krijgt de gedachte van de geboorte van een kind en de boodschap van vrede aan de feesttafel het juiste accent.

  Zalig Kerstfeest aan alle mensen van goede en minder goede wil.

  Morgen Kerstfeest bij de oma. Rustdag in familiekring. 

 • 23 12 07

  Vanochtend minder koud, toch lag de vijver van het park er bevroren bij. Wandeling, ontbijt. Voor de middag een toerke gaan lopen. 5' inlopen, 13km in 1.05. Iets sneller dan gisteren. 5' uitlopen.

  Deze namiddag een wandeling in de plots sterk opkomende mist. Veel volk in het stadje.

  Vanavond rust bij de Kerstboom en veel kaarsjes.Op de achtergrond de bijpassende muziek. Scala heeft prachtige muziek.

  Morgen Kerstavond... In vele huizen gezelligheid, nostalgie, idyllisch, romantisch... Wie denkt er aan de velen die alleen de avond zullen doorbrengen?  

   

 • 22 12 2007

  Gisteren voor de laatste keer dit jaar naar Schoten gereden en de laatste oudercontacten afgewerkt.

  Vanochtend, stralende hemel maar -6°c. Lekker koud voor een marktje en kerstinkopen.

  Twee uur gewandeld en vanavond 13km gelopen in 1.10, is 5,38/km wat zeer traag is. Het landschap was wel mooi. Het kanaal als een ijsspiegel en de konijntjes dansend in het volle maanlicht. De luchtkwaliteit was iets minder.

  Nog een fijne weekend avond sport-lievelingen.