• 311007

  Vanochtend bij het opstaan, een prachtige heldere hemel en de zon die deugd deed. Ik heb dan ook met volle teugen genoten van deze zonnenenergie. Het leven kan mooi zijn, als je de kleine dingen aanneemt als een wonder.

  Deze namiddag een duurloop van 12km gedaan 57'26. Ik heb mijn nieuwe loopschoenen ingelopen. Ik blijf bij mijn model van Saucony progrip4. Ook een voetscan laten nemen. Ik loop met de hielen en daarbij heeft mijn linkervoet een sterke afwijking. Zaterdag ga ik dat trachten bij te sturen met speciale inlegzolen.Deze gaan dit hopelijk wat corrigeren.

  Deze avond al gaan wandelen.

  Morgen een letterlijke rustdag.

  Bezoek aan de mama en na de middag aan het kerkhof. Op deze wijze kan ik mijn gestorven dorpsgenoten groeten en eren. Het is elk jaar een moment van verhalen en ancedotes ophalen over deze mensen, die er niet meer zijn, maar die een betekenis en stempel hebben gedrukt op een kleine samenleving als mijn dorp in het brabantse pajottenland (lennik).Hier is de tijd blijven stilstaan.

 • 301007

  Deze ochtend kon je hier in de straat zien dat er iets was gebeurt. het winkelraam van de turks Koerdische bakker was tijdens de nacht stuk gegooid. Waarom doen mensen zo iets. Twee bakstenen door het raam gooien, omdat iemand van een ander land afkomstig is.

  Gelukkig was het vandaag een open dag en zagen we de zon even.

  De namiddag 40km gefietst via het knooppunten pad. Lier,Berlaar,Gastel,Itegem, Hallaar, Heist op de berg, berlaar heikant, Hooikt, lier.

  Vanavond  12km gewandeld.

  Rust goed en mag ik oproepen tot respect voor iedereen.

 • 291007

  Deze ochtend regen troef. Toch maken we er het beste van. Lies teruggebracht naar haar moeder. Mijn fiets gaan ophalen bij decathlon.

  Deze namiddag 22 km gaan joggen. in 1.33.

  Rustig aan gestart. kartuizers richting spoorweg,naast het spoor over de spoorwegbrug. tot brug van emblem, langs de yachthaven, onder de spoorwegbrug tot de melkerij. naar de mol toe. 20 km in 1.22. een 1/2 vest gedaan in 4'/km, of twee km in 8'.

  Deze avond nog een korte wandeling gemaakt en de rest van de avond rustig in mijn zeteltje doorgebracht...

  Slaap zacht dromers... morgen een nieuwe dag.

 • 281007

  Vanmorgen vroeg wakker ondanks het uurtje meer . Ontbijt. Het is mij een wandeldag geworden. Voor de middag een uurtje. In de namiddag 11km. In de vooravond 15 km.

  Er stond een strakke wind langs het kanaal.

  Vanavond de zoon weggebracht naar de KMS te Brussel. De dochter wat verwend met wat lekkers...

  Slaap zacht. Een goeie start bij de nieuwe week.

 • 261007

  Eindelijk een weekje verlof.

  Gisterennamiddag een hele middag doorgebracht op een milieuboot en van Dessel gevaren tot Tessenderlo. Eerste jaars begeleid. Hopelijk onthouden ze dat zoet drinkwater heel belangrijk wordt voor de toekomst.

  Mijn 40 km gefietst. S'avonds een wandeling gemaakt van 2u.

  Vandaag een was en strijkmoment. Een marktbezoek. Werkjes verbeterd.

  Vannamiddag samen met de zoon een duurloop van 13km gedaan in 58.16. De eerste 3 km in 12.40 iets te snel. 10km in 44.48. de laatste drie even het tempo laten dalen. Op het kanaal wel wind tegen, maar dat is normaal voor de tijd van het jaar. Binnenkort starten de natuurlopen en dan kunnen we voluit gaan.

  Vanavond een toespraak bijwonen rond het jaar 2012. Ik ben benieuwd hoe mensen kijken naar de nabije toekomst en de evolutie van onze planeet.

 • 251007

  Vanmorgen op tijd vertrokken met de fiets voor mijn 20 km. Wat je zoal tegenkomt op de weg? Mensen of jongeren die in het donker fietsen zonder enige verlichting. Laat je zien of je bent gezien. Op school houden we een week rond veiligheid. Heel nuttig. toch heb ik er vragen bij. Je Veilig op de weg begeven is goed, als ieder die zich op de weg begeeft, weet , dat hij niet alleen is op de weg, daar rekening mee houd en zijn of haar verantwoordelijkheid neemt.

  Vanavond snel naar huis gereden na de personeelvergadering. herstelde wagen gaan ophalen. wat koken voor mezelf.De rest van avond rustig in mijn zeteltje doorgebracht.

  morgen een nieuwe dag, met nieuwe mogelijkheden. Maak er het beste van, de rest komt vanzelf naar je toe...

 • 241007

  Vandaag vroeg opgestaan. Gezorgd voor mijn logerende dochter. Haar naar de trein gebracht. Auto voor herstel na aanrijding, naar de garage . Winkelen bij colruyt. Jeffs kostuum bij de droogkuis opgehaald. Mijn huis wat netjes gemaakt. Een kleine wandeling. rust in mezelf.

  Eens vroeg onder de wol....

  Slaap zacht.. zoekers naar geluk... Heb je jou geluk gevonden in jezelf... zalig niet.